Speciale taalformules om de deur 
naar het onderbewustzijn te openen

Je brein gebruikt symbolen om de informatie van biljoenen emoties, herinneringen en momenten te onthouden, die je in je leven hebt meegemaakt. Zo word tijdens je nachtelijke dromen heel veel werk gedaan via deze bizarre droombeelden, die symbool staan voor heel veel in je leven. lees het gehele blog hieronder...

ERKEND CERTIFICAAT

De hypnotherapie opleidingen worden afgerond met het certificaat van de IAPCH en van de Hypnotherapie Academie Nederland en is erkend door het CRKBO.

NIET OPPERVLAKKIG

Veel Hypnose opleidingen lijken nog al eens oppervlakkig te zijn. De opleidingen bij ons hebben  MEER DIEPGANG, resultaatgericht & praktisch toepasbaar

25 JAAR ERVARING

De opleidingen van de Hypnotherapie Academie Nederland staan onder leiding van Martijn Groenendal met meer dan 25 jaar Hypnotherapie en NLP ervaring waardoor de kwaliteit hoog is.

Als ik je zou vragen om me te vertellen over de emoties en de betekenis van alle mooie ervaringen die je tot nu toe in je leven hebt meegemaakt, dan zou je daar waarschijnlijk een hele tijd mee zoet zijn. Ik kan je ook vragen om eraan te dénken en me erover vertellen met behulp van een symbool, of iets waar ik het mee kan vergelijken.

Dan kom je bijvoorbeeld op iets als: ‘Een mooie vallei op een zonnige dag in de lente...’ Dat staat dan vanaf dat moment symbool voor alle mooie ervaringen in je levenDaarom heeft een symbool zo veel kracht en waarde: het staat voor een hele hoop specifieke informatie. 


Symbolen zijn een soort ‘mentale snelkoppelingen’ waarmee je efficiënter door het leven kan gaan. Na verloop van tijd dicteren de symbolen hoe je de wereld om je heen ervaart en begrijpt. Dat betekent dat ze invloed hebben op hoe je dingen aanpakt, hoe je denkt en hoe je je gedraagt. Het probleem is dat dat allemaal buiten je bewustzijn om gebeurt.


Als je de taal spreekt van dit deel van het brein, kun je je persoonlijkheid vorm geven zoals je wil, stoppen met zelfsabotage, zijn hoe je wilt zijn en beperkende overtuigingen ombuigen. Om tot positieve veranderingen te komen, moet je eerst moet je op deze plek zien te komen. Daarvoor moet je vloeiend de taal leren spreken van het onderbewustzijn.


Er zijn een aantal speciale taalformules die je helpen optimaal gebruik te maken van je eigen potentie en anderen te helpen hetzelfde te doen. Om met deze onbewuste informatie aan de slag te kunnen voor het oplossen van problemen of het versterken van positieve gevoelens, moet je de beschikking krijgen over speciale codes. Je kunt het vergelijken met de achterkant van een website waar je html-code voor nodig hebt om aan de voorkant van de website de juiste teksten te kunnen zien. Ik heb het hier over hypnotische droomtaal: symbolische taal. Het is, mits op de correcte manier gebruikt, hypnotiserende symbolische taal. 


De structuur van deze taal zorgt ervoor dat je de deur naar het onderbewustzijn opent en het onbewuste verandert. Het stelt je in staat tot direct contact met het onderbewustzijn,  waarmee je ongewenste overtuigingen en gewoontes kunt veranderen en oude gedachtenpatronen leert oplossen, maar het helpt je ook sneller oud zeer op te ruimen en twijfels weg te nemen.

Met speciale taalformules maak je de deur naar het onderbewustzijn open. Zodra je de taal spreekt van het onderbewustzijn, kun je symbolen ontdekken die je helpen te komen tot positieve gevoelens, krachten en talenten. Het helpt je:

  • Diep-therapeutisch werk te doen zonder de inhoud te hoeven weten
  • Karaktervorming te bereiken met behulp van symboliek voor meer motivatie, productiviteit en zelfvertrouwen.
  • Oud zeer op te ruimen en blokkades en angsten weg te nemen die zijn ontstaan door trauma
  • Je eigen talenten te versterken.


Om de informatie over de ontelbare emoties en herinneringen te kunnen onthouden, gebruikt je brein symbolen en metaforen als ‘short cuts’. Zo wordt er ’s nachts veel werk verricht met behulp van dromen, die symbool staan voor veel zaken in je leven.


Symbolen zijn een soort ‘mentale snelkoppelingen’ waarmee je efficiënter door het leven kan gaan. Na verloop van tijd dicteren de symbolen hoe je de wereld om je heen ervaart en begrijpt. Dat betekent dat ze invloed hebben op hoe je dingen aanpakt, hoe je denkt en hoe je je gedraagt. Het probleem is dat dat allemaal buiten je bewustzijn om gebeurt.


Deze ‘symbolische landschappen’ bevinden zich ergens binnen in je, waarmee je, als je weet hoe, in korte tijd met behulp van de correcte symbolen snel oude emoties op kunt ruimen, diep zittende problemen op kunt lossen en je persoonlijke symbolen kunt ontdekken. Op die manier kun je zelf bewust rust, kracht en zelfvertrouwen oproepen. 


Als je de taal spreekt van dit deel van het brein, kun je je persoonlijkheid vorm leren geven, en zo bijvoorbeeld stoppen met zelfsabotage, zijn wie je wilt zijn en beperkende overtuigingen simpelweg ombuigen.


Je moet eerst leren de deur naar deze plek te vinden, en vervolgens kun je je gaan richten op positieve veranderingen. Daarvoor moet je vloeiend de taal van het onderbewustzijn leren spreken.

Zo kan ‘Een mooie vallei op een zonnige dag in de lente’ bijvoorbeeld symbool komen te staan voor alle mooie ervaringen die je hebt gehad. Daarmee kan zo’n symbool voor iemand heel veel kracht en betekenis in zich dragen. Het komt te staan voor een hele hoop specifieke informatie.


Zo kun je een symbool ontdekken – niet per se verzinnen – voor de beste versie van jezelf, je hogere zelf, rust, motivatie, kracht, problemen, angst, schaamte, traumatische gevoelens, schuld, beperkende overtuigingen… Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.