2 jarige Beroepsopleiding Tot Zelfstandig Hypnotherapeut en
Coach

Maak je eigen coaching carrière tot een waarheid!

ERKEND CERTIFICAAT

Het Jaarprogramma wordt afgerond met het certificaat van de IAPCH en van onze academie en is erkend door het CRKBO. Een garantie dat je altijd kunt doorstromen naar het volgende level.

NIET OPPERVLAKKIG

Veel Hypnotherapie opleidingen lijken nog al eens oppervlakkig te zijn. De opleidingen bij de Hypnotherapie Academie Nederland zijn TRANSFORMATIEF & praktisch toepasbaar 

25 JAAR ERVARING

Je trainer voor de 2 jarige opleiding is Martijn Groenendal met meer dan 25 jaar Hypnotherapie ervaring waardoor de kwaliteit hoog is.

Heb jij een passie voor het coachen van mensen? Wil je je eigen coaching carrière tot een waarheid maken? In het jaarprogramma krijg je alles wat je nodig hebt om je eigen succesvolle coaching/hypnotherapie carrière tot een waarheid te maken. Je krijgt oa de beste hypnotherapie en coaching technieken en hoe je in je praktijk je favoriete cliënten krijgt. Het geeft voldoening wanneer je mensen helpt bij hun ontwikkeling Je leert hypnose en coaching te bemeesteren en geniet van een goedlopende coachingpraktijk met ook nog een inkomen dat past bij je levensstijll.

 • Je kan gelijk starten met welke module dan ook die in het jaarprogramma zit door het jaar heen
 • Perfect passend in je eigen agenda en op je eigen tempo
 • je kan twee jaar lang erover doen

  Deze beroepsopleiding wordt online gegeven en op onze locatie in Den Haag 5 minuten van CS

Inhoud Jaarprogramma:

1. Geavanceerde Regressie en Transformationele Therapie
2. Professionele Hypnotherapie en Conversationele Hypnose 
3. Geavanceerd Reïntegratiewerk met Metaforen en Symboliek 
4. Conversationele Hypnose Mastery voor consultatie gesprekken 
5. Je coachingprakjtijk van A tot Z
6. Coachingtechnieken "essentials" 
7. Maandelijkse vraag en antwoord sessies
8. Mentoring en feedback sessie


Het Jaarprogramma is live in Den Haag op onze locatie en online 

De beste hypnotherapie technieken op een rij!
Professionele Hypnotherapie en Conversationele Hypnose
Module 1:

Dave Elman Inductie

Je leert verschillende hypnose inducties te doen. De beste snelle hypnose inducties, Ericksoniaanse inducties en Conversationele Hypnose inducties. Oogfixatie, Arm levitatie en de wereldberoemde Dave Elman inductie.

De Blitz Techniek 

Met deze hypnotherapie techniek zet je jezelf en anderen direkt in hun kracht. Perfect om gevoelens van zelfvertrouwen, motivatie, rust etc te ervaren. Een krachtige hypnotische pep-talk en ideaal voor het afronden van hypnotherapie sessies.

De Revivification

Met deze conversationele hypnose techniek kun je anderen hypnotiseren in een gesprek zonder dat ze het doorhebben! Ook kun je anderen in elke gevoelstoestand krijgen en krachtige gevoelens verbinden met toekomstige situaties. Zoals tijdens audities, meetings, relaties etc...

De DMI techniek 

Je leert symbolen te ontdekken uit het onderbewustzijn terwijl je cliënt in hypnose is. Oa goed voor het oplossen van problemen, het vinden van antwoorden en het krijgen van inzichten.

De Non-Awareness Set 

Met deze techniek kun je lichamelijke symptomen oplossen sensaties veranderen en pijn verminderen. Ook andere psychosomatische problemen kun je ermee oplossen.

De Regressie, deel 1

Tijdens diepe hypnose haal je diepliggende herinneringen op Zowel positieve om totaal in rust te komen of om zelfvertrouwen te vergroten. En voor het oplossen van angsten, trauma's en blokkades. Een parel van een techiek!

Reïntegratie Techniek 

Deze hypnose techniek is perfect voor het oplossen van twijfels, conflicten en innerlijke sabotage. Een hypnotherapie techniek die werkt met delen van jezelf. Hoe beter de samenwerking van de delen, hoe krachtiger je bent en hoe beter je resultaten zijn. Hiermee los je ook complexere problemen op.

Mind Bending Language

Hiermee haal je anderen snel uit vastgeroeste denkpatronen en laat je ze weer spontaan en creatief worden. Oplossingen vinden, inzichten krijgen en nieuwe manieren van denken activeren. Perfect om toe te passen in je voorgesprek, nagesprek of tijdens de hypnose sessie.

Hypnotische Taalpatronen

Je leert hypnotisch taalgebruik voor therapeutische veranderingen, anderen te sturen en krachtige hypnotische suggesties te geven. Hiermee heb je optimale invloed op het onderbewuste om  veranderingen te integreren.

Geavanceerde Regressie en oTransformationele Therapie voor het oplossen van burn-out, depressie, verslavingen, trauma en stress
Module 2:

 Transformationele Therapie 

Transformationele therapie is een geavanceerdere vorm van regressie doen waar je als hypnotherapeut in hypnose o.a met behulp van de zogenaamde "gestalt dialogen", bij je cliënten trauma's, emotionele blokkades en onverwerkte ervaringen uit het verleden voorgoed oplost.

Ook bij cliënten die vastzitten in hun eigen onbewuste patronen en overtuigingen en die zichzelf bijvoorbeeld meer willen laten zien; faalangst hebben of bang zijn om zichzelf voor gek te zetten, wanneer ze hun hoofd boven het maaiveld moeten uitsteken of assertiever willen worden.

Je leert in deze module o.a.:

• hoe je met je cliënt in hypnose levensveranderende "gestalt dialogen" houdt

• hoe je boosheid, verdriet en angst bij de wortel aanpakt en veranderd in een positieve emotie en hoe je emoties correct "leest", managed en veranderd

• hypnose technieken hoe je depressies, burn-outs en emotionele pijn bij je cliënt voorgoed oplost

Het Managen Van Gestaltdialogen 

Je ontdekt:

• hoe je je cliënt succesvol re-programmeert dmv het bewuste en het onbewuste op één lijn te krijgen met hypnose 

• effectieve strategieën voor het oplossen van burn-out, trauma, depressie, verslavingen en codependente relaties 

• hoe je cliënt loskomt van innerlijke blokkades. Dit zijn meestal bescherming -en verzachtings mechanismen van pijn- zoals: het hebben van verslavingen, people pleasing, symbiotische relaties, codependente relaties, het controleren van anderen, narcisme, het "loser" syndroom en of rollen die onbewust meestal zijn aangeleerd, zoals overleving- strategieën etc...

• hoe je je cliënt uit de "slachtoffer rol" krijgt en in een "Empowerend" individu veranderd

• hoe je pijnlijke tegenslagen van je cliënt uit het verleden (of heden) in een gids veranderd die de weg wijst naar het werkelijke verlangen van de cliënt om zijn of haar beste leven te leiden

De 6 Lagen Van De Kernwond

Elk probleem heeft 6 lagen. Je leert effectief werken om bij de diepste laag te komen. Onderzoek wijst uit dat de meeste cliënten met hulpvragen geblokkeerd worden door een bepaalde pijn uit het verleden. Dit veroorzaakt frustratie. Vastzittend in een soort gevangenis en het constant geremd worden door negatieve gedachten, beroofd ze van hun vrijheid, eigenwaarde en geluk. 

In deze module leer je hoe je met hypnose dit allemaal oplost:

• anderen en jezelf vrij maakt van het verleden en alle soorten pijn heelt 

• identiteitsveranderingen maakt, eigenwaarde terug krijgt, zelfvertrouwen vergroot en levenslust toeneemt

• remmende en negatieve gedachten oplost

• je cliënt uit de rol van overleving strategieën haalt van  het verleden (en eventueel zelfs van oudere generaties)

• het levensverhaal dat in het onderbewustzijn zit  veranderd 

Emotie Management

Je leert met Geavanceerde Regressie &
Transformationele Therapie hoe je o.a. trauma's voorgoed oplost, en lessen eruit haalt. Echter met dezelfde techniek versterk je ook krachtige en positieve gevoelens.

Ideaal voor:

• het lichaam rust en ontspanning laten voelen voor gezondheid en herstel 

• het installeren van Hypnotische Sleutelwoorden voor gevoelens van zelfvertrouwen, humor en kracht

• het onbewust herkaderen van het verleden en het onbewust veranderen van bepaalde herinneringen

• het activeren van belangrijke neurotransmitters voor de gezondheid zoals: serotonine; humor, liefde, geluk.  dopamine zelfverzekerdheid op commando oproepen

• het oplossen van schuldgevoelens, verdriet, boosheid en angst

Snel veranderingswerk doen mbv Metaforen en Symboliek
Uniek en nergens anders in nederland onderwezen!!!
Module 3:

Symbolisch taalgebruik 

In deze Hypnotherapie Training leer je hoe je symbolisch taalgebruik toepast voor het werken met Metaforen en symboliek voor Geavanceerd Reintegratiewerk. Dit is een nieuw model dat nergens anders in nederland word onderwezen, waarin symbolisch taalgebruik en conversationele hypnose gecombineerd word tot een krachtige formule voor verandering. 

Metaforen 

Onderdeel 1: Het ontdekkenverdiepen van Metaforen
Onderdeel 2: Metaforen actie zetten voor verandering 
Onderdeel 3: Reintegratie met metaforen 
Onderdeel 4: Regressie met Metaforen 
Onderdeel 5: Bewustzijn verruimen met metaforen ideaal voor coaching en therapie

De beste coaching technieken cruciaal 
voor elke coach en hypnotherapeut 
Module 4:

Cognitief coachen 

Je krijgt ook de beste coaching technieken om zonder hypotherapie te doen of die als aanvulling te gebruiken zijn bij een hypnotherapie sessie. Nu kun je iedereen coachen en resultaat krijgen ook in formele situaties waarin hypnose niet zou kunnen.

De Helings Matrix

De Helings Matrix is een model dat inzicht biedt in het doorlopen van een volledig helingsproces. Het doel ervan is om de beste versie van jezelf in het geheel te bevrijden van elke "geautomatiseerde veroordeling". De beste versie van jezelf gaat namelijk vaak schuil achter een serie aangeleerde overlevingsstrategieën

Geniet van de vrijheid van een goedlopende coaching praktijk
EN een inkomen dat past bij je ideale levensstijl!

Module 5:

Je coaching praktijk van A tot Z

Je leert online je eigen praktijk te hebben en bewezen strategieën te gebruike om daarmee van grote waarde en betekenis te zijn, je eigen cliënten te helpen, en zelfs in tijden van nood de zekerheid te hebben om te kunnen blijven doorgroeien.

Je leert hoe je een succesvolle online coaching praktijk -en of onderneming start. Daarnaast is er aandacht hoe je met behulp succesvolle communicatie technieken en conversationele hypnose je clienten benaderd, aanspreekt en overtuigt met altijd hart voor de zaak en voor beide partijen.

Je krijgt: 

- alles over hoe je eigen online onderneming voert, voor sprekers, coaches, hypnotherapeuten, trainers, psychotherapeuten, leraren, advocaten etc 


- de beste gesprekstechnieken voor het benaderen, aanspreken en overtuigen van je clienten met altijd hart voor de zaak en voor beide partijen en conversationele hypnose mastery technieken 

- hoe je online trainingen maakt, geeft en verkoopt zelfs in tijden van nood

- hoe je de mindset krijgt van het geven van waardevolle diensten aan je clienten zonder jezelf te verliezen 

- hoe je vastberaden op koers blijft in elke situatie

Je eigen cliënten helpen

Je leert om:

- elke week gegarandeerd de juiste hoeveelheid clienten hebt waardoor je zorgeloos in je eigen coaching praktijk kan werken

- je prijzen scherper zet en hoe je dit rustig aan je cliënt overbrengt

- unieke en op maat gemaakte coaching pakketten aanbiedt waardoor je meer waarde kunt geven aan je cliënt

- cliënten hebt die je energie geven en waar je je op verheugt ipv je vermoeien en je leven moeilijker maken

- gemakkelijk aan cliënten komt die de juiste waarde voor je sessie betalen in plaats van dat je moet gaan overtuigen 

- je eigen coaching praktijk tot een bron van vrijheid maakt omdat je inkomen matcht met je ideale levensstijl 

- specifieke vragen stelt mbv de techniek van de drie C's

- elke dag gemakkelijk je taken afkrijgt en hiermee het overzicht houdt

- een scherper beeld krijgt van je favoriete cliënt en je client van jou, waardoor je beter zichtbaar bent, een win-win situatie

- je unieke passie ontdekt en een belangrijkere plek gaat geven in je coaching praktijk waardoor je meer plezier ervaart in het werk en gemakkelijker blokkades overwint

Conversationele Hypnose en Consultatie gesprekken
Module 6:

Conversationele Hypnose MASTERY

Ik heb de Conversationele Hypnose MASTERY bootcamp speciaal gestructureerd voor als je wilt profiteren van alle voordelen die conversationele hypnose voor communicatie en invloed situaties… Het is een geweldige transformerende reis door de wereld van communicatie en invloed”

Wanneer je cliënt in het eerste gesprek de waarde kan zien van wat het gaat betekenen om bij jou in de pratijk de verandering te gaan maken, dan help je je cliënt al met de eerste stap van zijn transformatie namelijk de beslissing om te veranderen.

Consultatie gesprekken 

Je leert de 12 vragen te stellen waaruit het consultatie gesprek staat. Hiermee kom je erachter welke technieken je moet gebruiken bij je client om het probleem op te lossen. Ook breek je het ijs met je cliënt en bouw je vertrouwen op, wat je cliënt onvankelijker maakt voor de informatie die hij nodig heeft voor de verandering. Ook bereid het onderbewustzijn zich voor op de verandering die gaat plaatsvinden.

WAT ANDEREN ZEGGEN:

WAT KAN IK NA HET IAPCH JAARPROGRAMMA?

Het Jaarprogramma is verdeeld over 12 maanden en wordt afgerond met een praktijkgerichte certificeringsdag. Na succesvolle afronding weet je zeker dat je klaar bent om in je eigen praktijk clienten te helpen.

Je ontvangt het erkende IAPCH Hypnotherapie certificaat, het Geavanceerde Regressie & Transformationele Therapie certificaat, het Metaforen en Symboliek certificaat, het Conversationele Hypnose certificaat en het Cruciale Coaching technieken certificaat van de Hypnotherapie Academie Nederland, 

Het IAPCH Jaarprogramma is praktisch toepasbaar en oplossingsgericht.

Je kan na de opleiding:

 • Starten met je eigen hypnotherapie of coachingpraktijk
 • De Geavanceerde Regressie & Transformationele Therapie methode toepassen voor het oplossen van burn-out, trauma, depressie, verslavingen en codependente relaties
 • Mensen snel in een goed gevoel laten komen voor lichamelijk herstel, gezondheid of voor een empowerment sessie
 • Hypnotiserende verhalen vertellen en dit op jouw natuurlijke manier doen die aandacht van je cliënt vasthoudt en die problemen, gedragspatronen en gewoontes bij cliënten onbewust veranderd 
 •  hoogtevrees, sprekersangst, fobieën en onverwerkte ervaringen uit het verleden voorgoed oplossen  
 • snelle hypnose inducties toepassen waarmee je iedereen in diepe hypnose krijgt en ontspanningsinducties voor het verminderen van stress
 • met je woorden anderen sturen en gewenste emoties laten voelen
 • je eigen emoties beter sturen en je goed voelen
 • werken met symbolen uit het onderbewustzijn om problemen op te lossen, inzichten te krijgen en gewoontes te veranderen
 • reïntegratie techieken voor het oplossen van innerlijke conflicten en het vergroten van zelfvertrouwen
 • hoe je je cliënt in hypnose krijgt zonder dat ze het doorhebben
  conversationele stijl
 • Hypnotiserende verhalen vertellen en dit op jouw natuurlijke manier doen die aandacht van je cliënt vasthoudt
 • Onbewust verborgen identiteits-veranderende suggesties verwerken in verhalen 

25 JAAR HYPNOSE ERVARING

Het IAPCH Jaarprogramma wordt gegeven door Martijn Groenendal met 25 jaar Hypnose, coaching en NLP ervaring waardoor de kwaliteit hoog is.  Zijn opleidingen staan bekend als inspirerend en motiverend. Daarnaast geeft hij ook vele opleidingen in conversationele hypnose in binnen-en buitenland. Je krijgt het Hypnotherapie certificaat van de IAPCH. Dit certificaat is dan ook erkend door het CRKBO en de Hypnotherapie Academie Nederland.  

MELD JE HIER AAN VOOR EEN ORIENTEREND GESPREK